نشست میثاق انجمنهای اسلامی دانشجویان
گروه سياسي: نشست میثاق انجمنهای اسلامی دانشجویان با خط امام(ره) به میزبانی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با حضور نمایندگان 15 انجمن اسلامی و هیات موسس افتتاح شد.
در مراسم افتتاحیه که محمدجواد حق شناس و چهار تن از معاونین و مدیران کل استانداری استان فارس نیز حضور داشتند نماینده ی انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی شیراز به قرائت گزارشی در مورد حواشی و مشکلات این تشکل برای برگزاری این نشست اشاره کرد.
بعد از آن اولین برنامه با سخنرانی و پرسش و پاسخ دانشجویان با دکتر محمد جواد حق شناس (عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی) با موضوع بازخوانی دوم خرداد 76 آغاز گردید. وی در ترسیم فضای سیاسی دهه ی شصت گفت در آن دوران مجلس سوم با اکثریت نمایندگان خط امامی در اختیار جناح چپ قرار داشت. همچنین دولت مخصوصا دولت دوم به نخست وزیری مهندس موسوی و قوه ی قضاییه با ریاست آیت الله موسوی اردبیلی نیز در اختیار جناح چپ بود اما بعد از فوت امام شرایط به نحوی شد که در سال 75 اینبار راستگرایان تمام قوا و مسئولیت ها را به دست گرفته بودند و به دنبال آن بودند که در انتخابات ریاست جمهوری سال 76 نیز پیروز شوند.
وي افزود: حتی ما شاهد هستیم که در انتخابات دوره ی پنجم ریاست جمهوری وقتی آقای هاشمی می خواهد به جامعه ی روحانیت مبارز برای تهران کاندیدا معرفی کند که شامل همین آقای روحانی و دعایی و ... هست آنها نمی پذیرند و این اختلافات منجر به تاسیس حزب کارگزاران سازندگی می شود. که نهایتا این مسائل منجر به این می شود که اکثر کرسی های مجلس پنجم در اختیار راستگرایان تمامیت خواه قرار گیرد و یک اقلیت جدی از کارگزارانی ها و جناح چپ سنتی نیز بتوانند در مجلس حاضر شوند.
حق شناس افزود: در پاییز سال 75 کاندیداتوری آقای ناطق قطعی بود و از عجایب روزگار این است که زمانی که ایشان رسما وارد میدان شدند نزدیک به 200 نفر از نمایندگان مجلس و حدود 198 نفر از معاونین وزرا در دولت از ایشان اعلام حمایت رسمی کردند. و همه چیز برای حاکمیت تمام عیار جناح راست سنتی بر کشور آماده بود.
حق شناس ادامه داد: این در حالی بود که نظر مجمع روحانیون مبارز _که دبیر وقت آن آقای مهدی کروبی بود_ برای کاندیداتوری جریان چپ جناب آقای مهندس موسوی بود و توافقاتی هم با ایشان انجام شده بود و در شرایطی که همه چیز آماده اعلام رسمی کاندیداتوری مهندس موسوی بود ناگهان ایشان به طرز عجیبی از دسترس خارج شدند و بعداً مشخص شد که ایشان بنا به دلایلی و یا پیام هایی که گرفته بودند به مشهد رفته بودند و از دسترس خارج شده بودند. بنابرین دوستان در یک فرصت محدود می بایست به دنبال کاندیدای جدیدی می گشتند.
وي در ادامه گفت: در آن مقطع حزب کارگزارن به دنبال معرفی آقای محمد هاشمی و یا حسن حبیبی بودند که نهایتا آقای حبیبی نیز از پذیرش این مسئولیت استنکاف کردند. و جریان چپ با محوریت مجمع روحانیون هم به دنبال کاندیداتوری سید محمد خاتمی رفتند. آقای خاتمی در آن مقطع به تازگی مسئولیت کتابخانه ی ملی را به عهده گرفته بود. بعد از آنکه مجلس به دولت دوم آقای هاشمی فشار آورده بود که معدود وزاریی که از جناح چپ در کابینه حضور داشتند را نیز از دولت خارج کند. آقای مصطفی معین، عبدلله نوری و سید محمد خاتمی از دولت کنار گذاشته شده بودند و آقایان گلپایگانی،بشارتی و علی لاریجانی جایگزین شده بودند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی ادامه داد: آقای خاتمی در موضع استنکاف بود و جناح چپ صرفا به دنبال یک شکست آبرومندانه بود که وزن سیاسی آراء خود را به حاکمیت نشان دهد. اما نشانه هایی به چشم می خورد که آقای خاتمی دارای محبوبیت فوق العاده بالایی شده است. روزنامه ی سلام مجمع روحانیون مبارز و اقلیتی از جناح چپ که در مجلس بودند بر کاندیداتوری آقای سید محمد خاتمی پافشاری کردند تا جایی که زمستان 75 اصلا احساس سرما نمی شد. این جریان ادامه پیدا کرد تا در جریان مبارزات انتخاباتی اکثریت مردم به شکل باور نکردی و با نوعی سکوت عمومی به جریانی که منتقد و به دنبال تغییر بود رای داد و آقای خاتمی توانستد به طرز حیرت انگیزی 20 میلیون رای بیاورد. حق شناس در ادامه صحبت هایش به انتخابات 84 و 88 و 92 نیز گریزی زد و به سوالات دانشجویان پاسخ داد.
برنامه بعدی نشست هم اندیشی نمایندگان انجمن های اسلامی با موضوع ملزومات امروز جنبش دانشجویی، آرمان خواهی و چارچوب ها پایان بخش برنامه های روز چهارشنبه بود.
صبح روز پنجشنبه، کارگاه جریان شناسی جنبش دانشجویی با حضور رضا نساجی (فعال سابق انجمنهای اسلامی و مدیرمسئول سایت مبارزه) برگذار شد که در این کارگاه رضا نساجی به بازخوانی متن و حواشی رخداد های دفتر تحکیم وحدت، انشقاق های رخ داده، فراکسیون های متعدد و شرح ماوقع پرداخت. هم اندیشی نمایندگان انجمن های اسلامی با موضوع رابطه ی جنبش دانشجویی با احزاب و دولت ها دومین برنامه ی روز دوم نشست میثاق انجمن های اسلامی با خط امام (ره) بود بعد از آن سخنرانی احمد توکلی (نماینده مجلس) درباره ریشه یابی فساد در ایران و بررسی اسناد هولناک همکاری بابک زنجانی و مه آفرید امیر خسروی با دولت دهم در روز پنجشنبه ادامه یافت.
احمد توکلی فساد سیاسی را اصلی ترین دلیل فساد اقتصادی دانست و با بررسی ریشه ای علل و عوامل رخداد فساد نشان داد وقوع مفاسد اقتصادی سبب کاهش مشروعیت نظام و اعتماد مردم به دولت می شود. وی همچنین افزود فساد اقتصادی سبب کاهش بهروری ترویج رشوه خواری و کاهش رشد اقتصادی خواهد شد.
وی با اشاره به پرونده ی بابک زنجانی افزود این فرد امروز در زندان هم حاضر به همکاری نیست و مدام اطلاعات و آدرس غلط می دهد. وی ضمن رونمایی از اسنادی در مورد مه آفرید امیر خسروی گفت آقای غضنفری وزیر بازرگانی به رئیس بانک مرکزی وقت نامه می نویسد که با توجه به اینکه این فرد (مه آفرید) سقف اعتبارات بانکی خود را وام گرفته است، هزار میلیون دلار دیگر به ایشان تسهیلات اختصاص داده شود و بعد از آن حتی منتظر پاسخ نامه از رئیس بانک مرکزی هم نمی ماند و مستقیم برای خاوری رئیس وقت بانک ملی نامه می زند که این اعتبار به مه آفرید داده شود تا بعدا اجازه ی رسمی آن از طرف بانک مرکزی صادر شود. این نماینده مجلس همچنین افزود مه آفرید امیر خسروی 14 بار تلاش می کند با جعل مدرک مجور بانک آریا را بگیرد اما موفق نمی شود ولی نهایتا در پانزدهمین بار بانک مرکزی این مجوز را به او می دهد.
وی با انتقاد از چنین سیستمی که نمی تواند کلاهبردار را تشخیص دهد و همان موقع بر علیه اش اعلام جرم کند می افزاید بابک زنجانی نیز چهار مرتبه با دست بردن در شناسنامه ی خود می تواند در بانک حساب باز کند و از تسهیلات آن بهره مند شود. توکلی همچنین از لزوم برخورد جدی با جرائم یقه سفید ها گفت و گفت متاسفانه توجه ما بیشتر به جرائم یقه آبی جلب می شود.
عصر روز دوم نشست میثاق انجمن های اسلامی با خط امام به بازدید از اماکن فرهنگی تاریخی شیراز گذشت و نمایندگان انجمن های اسلامی غروب آفتاب را در تخت جمشید و اجرای برنامه ی نور و صدا گذارندند. روز سوم نشست میثاق انجمنهای اسلامی دانشجویان با خط امام (ره) با سخنرانی مصطفی کوکبیان (دبیر کل حزب مردمسالاری) با موضوع توافق ژنو و آینده ی مذاکرات هسته ای ادامه پیدا کرد.
کواکبیان در ابتدا با اشاره به نقش بی بدیل حضرت امام خمینی در تاریخ ایران و تبیین خط امام از توجه دانشجویان و انجمن های اسلامی به این موضوع قدردانی کرد و حرکت انجمن های اسلامی به سمت وحدت را ستود. مصطفی کواکبیان در خصوص توافق هسته ای و رابطه با آمریکا گفت در مقطع فعلی مذاکرات صرفا در مورد مسائل هسته ای ست اما آنها می گویند چون در یکی از قطعنامه به توان موشکی کشور هم اشاراتی شده است باید این مساله هم مورد مذاکره قرار بگیرد. وی ادامه داد تحریم ها شرایط بسیار سختی را برای کشور فراهم کرده بود طوری که آقای احمدی نژاد هم که روزی می گفت آنقدر قطعنامه بدهید تا قطع نامه دانتان پاره شود این اواخر مدام می گفت مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم هاست.
وی افزود: در این دور از مذاکرات اختلافات جدی ای به وجود آمده است که روسیه هم با غرب همراهی می کند. دبیر کل حزب مردم سالاری گفت به طور خاص بر سر تعداد سانتریفیوژ ها اختلاف و جود دارد و آنها می گویند باید این تعداد را به حدود سه هزار عدد کاهش بدهید که هیات مذاکره کننده نپذیرفته است. مصطفی کواکبیان در پاسخ به سوالی گفت این که رئیس جمهور می گوید عده ای از تحریم نان می خورده اند صحیح است و نمونه ای از آن بابک مامانی است که البته من از قصد به او می گویم مامانی چرا که با او مانند مادری که به کودکش محبت می کند رفتار می شده است و به او می گفتند این نفت ها را بفروش و پول آن را بیاور وی نیز نفت ها را می فروخته اما پولش را نمی آورده است. وی همچنین در واکنش به همایش دلواپسان گفت این که گروهی بخواهند در کشور همایش برگذار کنند چیز بدی نیست و آنها نیز حق اظهار نظر دارند اما نباید تیم مذاکره کننده را تضعیف و یا متهم به خیانت کنند.
این نماینده ی سابق مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چطور دولت در مقطع فعلی به دنبال توافق نهایی با 5+1 است درحالیکه یکی از تعهدات ایران در توافق ژنو برای گام نهایی پذیرفتن مجدد پروتکل الحاقی است که تصویب آن به عهده ی مجلس است گفت چون اراده ی نظام به مذاکره است نیازی به تصویب مجلس وجود ندارد و مجلس هم به سمت تضعیف دولت نخواهد رفت ضمن اینکه معمولا همه ی توافقنامه هایی که دولت در عرصه ی بین الملل امضا می کند در مجلس تصویب می شود و جای دلواپسی ندارد.
ظهر روز سوم به مدت 5 ساعت جلسه هم اندیشی نمایندگان شورای مرکزی انجمن های اسلامی با هدف تبیین مواضع اعتقادی و سیاسی و نیز نحوه تعامل تشکیلاتی انجمنها در آینده برگزار شد و پس از تصویب مصوبات، قطعنامه پایانی نشست مبنی بر اعلام موجودیت اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان پیرو خط امام (ره) صادر گردید.
بیانیه مصوبات نشست میثاق انجمنهای اسلامی دانشجویان سراسر کشور با خط امام(ره)
بسمه تعالی
انجمنهای اسلامی باید توجه کنند که در بین این انجمنها از این منحرفین نفوذ نکنند…. باید سعی خودتان را، کوشش خودتان را در انتخاب افراد برای این انجمنها بکنید و دقت کنید که افراد، افرادی باشند که سابقه آنها و قبل از انقلاب آنها و در انقلاب (آنها) درست باشد و با شناخت کامل در این انجمنها راه داده بشوند. این انجمنها فعالیتشان بسیار ارزش دارد.» (بیانات امام خمینی در جمع فعالان انجمنهای اسلامی دانشجویان، ۶ آذر ۱۳۶۱)
نخست
برگزاری نشست میثاق انجمنهای اسلامی دانشجویان با خط امام(ره) در خرداد ماه سال جاری با هدف پاسداشت میراث جمهوریت نظام در حماسه دوم خرداد ۱۳۷۶، ایثار رزمندگان در دفاع مکتبی-میهنی در حماسه سوم خرداد ۱۳۶۱، و شهدای انقلاب اسلامی در سالگرد قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و نیز میثاق با خط امام(ره) در سالگرد رحلت بنیانگذار نظام اسلامی صورت گرفت، تا تجدید مطلعی باشد برای همفکری انجمنهای اسلامی و وحدت آنان.
«انجمنهای اسلامی دانشجویان» به پشتوانه سابقه ۷۲ساله تلاش برای احیای تفکر دینی در دانشگاه و نهضت مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی که به پیروزی انقلاب اسلامی انجامید، نقش بسیار مهمی در استقرار نظام جمهوری اسلامی و تثبیت آن داشتهاند که در ادامه به تلاش برای اصلاح و تزکیه نظام از آسیبها و اشکالات ساختاری و نیز انحرافات برساخته اشخاص و گروههای فرصتطلب انجامیده است. هرچند که اراده دانشجویان آگاه و دلسوز ایران اسلامی که انجمنهای اسلامی را خانه خود و نماد اصیل «جنبش دانشجویی» میدانستند، همچنان بر ادامه مسیر اصلاحطلبی در چارچوب تفکر امام خمینی(ره) استوار بود و در نتیجه هزینههای سنگینی را برای آنان در پی داشت.
سیاستهای غلط برخی مسئولان در برخی نهادهای نظام و نیز دستاندازی گروههای مختلف سیاسی که مشی افراط و تفریط در اصلاحات را در پیش رفته بودند، فراز و فرودهای بسیاری را در مسیر انجمنهای اسلامی قرار داد، که از جمله آن، ایجاد اختلاف و انشقاق میان انجمنهایی بود که در ۲۹ شهریور ۱۳۵۸ با رهنمود امام خمینی مبنی بر اینکه «بروید و تحکیم وحدت کنید»، در قالب «اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور (دفتر تحکیم وحدت) » را متشکل شده و در طول دو دهه به رغم حضور طیفهای مختلف فکری با گرایشهای متفاوت اصلاح طلبی در چارچوب قانون اساسی، همچنان وحدت تشکیلاتی خود را حفظ کرده بودند.
انشقاق دفتر تحکیم وحدت در واپسین روزهای سال ۱۳۸۰ و انشقاقهای متعدد پیش و پس از آن، نتیجه ورود افکار رادیکال و نامتناسب با هویت انجمنهای اسلامی و نیز دخالتهای نهادهای مختلف دانشگاهی و غیردانشگاهی در مسائل طیفهای مختلف انجمنهای اسلامی بود که در ادامه به تعلیق و تعطیلی جمع کثیری از انجمنها و جعل تشکلهای خودساخته به جای آنان منجر شد. وقایعی که دوران رکود و رخوت انجمنهای اسلامی و بالتبع جنبش دانشجویی را رقم زد که البته نتایج آن را همچنان شاهد هستیم.
نقشه راه وحدت
امروز اما نسل انجمنهای اسلامی دانشجویان در پی بازخوانی تجربیات ادوار گذشته جنبش دانشجویی، بر آن است که با بازگشت به مبانی هویتی و تشکیلاتی انجمنهای اسلامی، در مقام بازسازی فکری و تشکیلاتی برآمده، انجمنهای اسلامی دانشجویان را بار دیگر به وحدت گفتمانی و تشکیلاتی برسانند.
در این راستا، ما و انجمن های اسلامی حاضر در «نشست میثاق انجمنهای اسلامی دانشجویان با خط امام(ره)»، وضعیت کنونی مدعیان دروغین دفتر تحکیم وحدت را شوربختانه غیر قابل اصلاح دانسته و معتقدیم این تشکل مجعول هیچ نسبتی با سوابق تاریخی و هویت فکری و بدنه دانشجویی این اتحادیه ندارد لذا با دلی خون عبور از این تشکل را به مثابه «نوشیدن جام زهر» اجتناب ناپذیر می دانیم و ضمن دعوت سایر انجمنهای اسلامی به میثاق با خط امام(ره) و برنامه وحدت، اعلام میداریم:
۱- معتقدیم که نقشه راه وحدت انجمنهای اسلامی باید با همراهی و همفکری همه طیفهای معتقد به اصلاحطلبی در چارچوب قانون اساسی، تدوین و با حضور حداکثری همه انجمنهای اسلامی اجرایی شود.
۲- گام نخست این نقشه راه، اعلام موجودیت «اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان پیرو خط امام (ره) » است.
۳- تشکیل شورای مرکزی موقت متشکل از هفت نفر برای پیگیری روال های قانونی، رسیدگی به درخواست های عضویت و هماهنگی انجمن های اسلامی در دستور کار قرار دارد.
۴- تدوین «مرامنامه» به عنوان سند هویتی انجمنهای اسلامی دانشجویان گام سوم و ملاک وحدت حداکثری طیفهای قانونی موجود خواهد بود.
۵- تدوین «اساسنامه» به عنوان سند تشکیلاتی مورد اتفاق انجمنهای اسلامیِ. بدیهی است نهایی شدن این سند موکول به تشکیل شورای عمومی اتحادیه و تصویب در آن است.
۶- گامهای بعدی در وحدت انجمن های اسلامی دانشجویان، تلاش برای برگزاری کارگروههای مشترک همفکری جهت برگزاری انتخابات قانونی و فراگیر اتحادیه با حضور همه انجمنهای اسلامی عضو و نظارت نهادهای مسئول می باشد.
۷- تا اطلاع ثانوی مواضع رسمی اتحادیه از طریق سایت مبارزه (رسانه ی تحلیلی خبری دانشجویان خط امام) منتشر می شود.
۸- سایر انجمن های اسلامی متقاضی عضویت، اعلام همبستگی خود را در بیانیه های جداگانه ای منتشر خواهند کرد.
مطالبات دانشجویان از مسئولین
با گذشت نزدیک به یک سال از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و پیروزی حجتالاسلام دکتر روحانی با شعار «اعتدال» و «تدبیر و امید» امیدوار بودیم که اعتدال و عقلانیت به دانشگاهها بازگردد و فضای یکطرفه و رادیکال موجود در دانشگاه ها برطرف گردد. افسوس که امروز در سایه کمکاری و کندروی برخی مسئولان کم توجه به شعارهای دولت یازدهم، فرصتطلبان و افراطیون به جا مانده از دولت گذشته با قوت و قدرت بیشتری رجز میخوانند و مبارز میطلبند، به نحوی که هر روز با یک تشکل دانشجویی برخورد غیرقانونی میشود و یک برنامه دانشجویی دیگر به واسطه گروههای فشار لغو میگردد، بی آنکه اقدامات درخوری برای اصلاح روند موجود صورت پذیرد. این در حالی است که ۵ شبه اتحادیه ی دانشجویی موجود صرفا نماینده تفکر ۴ میلیون از مردم هستند و اکثریت جریان اصلاح گر و تحول خواه تا کنون اجازه داشتن نماینده ای در دانشگاه ها نداشته اند.
بر همین اساس، ما انجمنهای اسلامی دانشجویان مطالبات خود را خطاب به مسئولین دولت یازدهم و دیگر نهادهای مسئول به شرح زیر اعلام میداریم:
امیدواریم با تصمیمات شفاف و قاطع رئیسجمهور محترم، رویه سکون و سکوت حاکم بر نهادهای دانشگاهی مسئول، همچون «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و علیالخصوص «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» اصلاح شده و مطالبات جامعه دانشجویی که بارها مورد تأکید رئیس جمهور قرار گرفتهاند، به دور از هرگونه محافظه کاری و پذیرفتن اعمال نفوذ نهاد های خاص هرچه زودتر در مسیر تحقق قرار گیرد.
امیدواریم با اراده رئیسجمهور به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، نه تنها این شورا نقش جدیتری در زمینه نظارت بر اجرای مصوبات خود (همچون آییننامه فعالیت تشکلهای اسلامی دانشگاهیان) ایفا کند که دیگر نهادهای مسئول در امور دانشگاهی، همچون «نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها» هم با روند اصلاحی موجود همراهی و همدلی نشان دهند. چرا که بخش عمدهای از مشکلات موجود در دانشگاهها ناشی از همراهی مسئولین ارشد و میانی این نهاد با برخی تشکلهای خاص با مواضع رادیکال است که ضمن وهن عنوان رهبر انقلاب و سوء استفاده از این جایگاه که میبایست معیار بیطرفی باشد، منافع گروهی و شخصی خود را دنبال میکنند که نتیجه آن ایجاد تفرقه در تشکلهای مستقل و منتقد و نیز تقویت گروه های به اصطلاح خودی و خودساخته است.
امیدواریم مسئولین محترم نهادهای مسئول در دانشگاهها، دست همدلی و همفکری به یکدیگر دهند و همصدا با دانشجویان و تشکلهای دانشجویی اصیل، برای خروج دانشگاهها از انسداد فرهنگی، سیاسی و رکود علمی تلاش نمایند تا در سایه وحدت دانشجویان و مسئولین، شاهد تحقق ایدهآلهای دانشگاه ایران اسلامی و احقاق حق فعالیت تشکیلاتی قانونمند و سازنده برای تعالی هر چه بیشتر دانشگاهی که مبدا تحولات و کارخانه ی آدم سازی است باشیم.
در انتها
با توجه به فضای سیاسی نسبتا مناسبی که به واسطه حضور مبارک مردم در انتخابات سال گذشته در کشور ایجاد شده است که در پی آن شاهد گشایش و آزادی تعدادی از زندانی های سیاسی هستیم، از رئیس جمهور محترم تقاضا داریم هرچه سریعتر نسبت به پیگیری آزادی زندانی های سیاسی (علی الخصوص دانشجویان ) که ممکن است به ناحق برای آنها مشکل ایجاد شده است و همچنین در جهت پاسداشت حقوق مدنی-شهروندی، آزادی بیان و مطبوعات و اجرای بدون تنازل قانون اساسی اقدام کند. والعاقبه للمتقین
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید رجایی تهران
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه باهنر شیراز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فسا
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد تبریز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد مراغه
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه استهبان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد شهرضا
:: موضوعات مرتبط:
اخبار ,
,